Categories
Tinklaraštis

Kapsulė ofisui pagal naujausias šio sezono tendencijas

Rugsėjo mėnesis mados industrijoje toks pats svarbus, kaip edukacinėje sistemoje ar kūrybiniuose projektuose. Tai – mados naujieji metai, naujo sezono pradžia. Po vasaros grįžtama į darbus, peržvelgiami nauji planai, darbai, rengiamasi naujai pradžiai ir garderobui. Dabar puikus metas planuoti savo kasdienį garderobą darbui, o tam nepamainoma priemonė – kapsulės kūrimas.

Kapsulė – tai rinkinys drabužių, kurie dera vieni su kitais daugelyje skirtingų derinių, yra universalūs, dažnu atveju klasikiniai. Iš esmės kapsulė sukurta tam, kad sutaupyti pinigų ir kad kasdienis rytinis apsirengimas truktų kuo greičiau ir reikalautų kuo mažiau pastangų, kad visi deriniai būtų iš anksto apgalvoti, patogūs ir tinkami dėvėti pagal aprangos kodą, šiuo atveju – darbo vietoje.

Iš tiesų kapsulė yra didžiulė pagalbininkė kiekvieno dirbančio žmogaus garderobe. Ir, nors ji dažnai remiasi į klasikinius modelius ir kirpimus, kiekvieną sezoną ji gali šiek tiek kisti priklausomai nuo tuo metu tendencingų aprangos detalių. Į ką verta investuoti šį sezoną?

Ši kapsulė prasideda nuo viršutinių drabužių (1): lietpalčio ir klasikinio kirpimo vilnonio paltuko. Svarbu, kad tiek vienas, tiek kitas nebūtų pernelyg trumpi – tai sezono bruožas. Tačiau iš esmės tai itin klasikinė kiekvieno oficialaus garderobo detalė. Rinkitės tikrai geros kokybės, tvirtus ir patikimus viršutinius drabužius – į juos investuoti verta, nes bus galima dėvėti ne vienerius metus.

Taip pat viršutiniams drabužiams būtų galima priskirti (2). Šio sezono rekomendacija – klasikinio kirpimo dvieilis languotas švarkas, gali būti tiek oversized, kiek leidžia aprangos kodas. Taip pat svarbu turėti bent vieną kašmyrinį kardiganą, kuris tiktų su klasikiniais drabužiais.

Kalbant apie sijonus (3), šį sezoną be abejonės karaliauja oda (tikra ar netikra). Midi ar mini A formos ar tiesus odinis sijonas – priklauso nuo jūsų ir jūsų darbovietės, tačiau toks pirkinys šią žiemą labai rekomenduojamas.

Tuo tarpu marškiniai (4) – bene mažiausiai kintanti ofiso kapsulės detalė. Šį sezoną itin madingos išraiškingos rankovės ties pečiais, tačiau šios tendencijos į darbovietę neštis nerekomenduočiau – marškiniai turi būti patogūs dėvėti po švarku. Todėl bazinei kapsulei rekomenduočiau turėti bent vienus klasikinius, tiesius medvilninius marškinius ir vienus elegantiškesnius šilkinius, galbūt su ilgu kaspinu.

Į kelnių (5) pasiūlą vėlgi žvelgiama per klasikos prizmę. Jeigu aprangos kodas leidžia, nevenkite tvarkingų tiesaus silueto, pilkų ar juodų džinsų, tačiau juos derinkite su oficialesnėmis aprangos detalėmis. Taip pat šioje kapsulėje pateiktos kelnės yra trijų pagrindinių spalvų: švieisos kreminės, tamsiai mėlynos ir juodos; bei trijų svarbiausių siluetų: tiesaus silueto, platėjančios bei paperbag silueto (siaurėjančios su dirželiu). Tokio minimalaus kiekio skirtingų kelnių užtenka sukurti nesibaigiančiam kiekiui derinių.

Kalbant apie papuošalus (6), šioje kapsulėje vyrauja minimalistiniai, kiek įdomesnės formos, aukso spalvos papuošalai. Šiam sezonui svarbu akcentuoti kiek masyvesnę nei įprasta grandinėlę – tai nuo vasaros likusi tendencija.

Rankinės (7) čia tamsių spalvų (rudos ir juodos), gan konservatyvių modelių. Tinkamas tiek elegantiškas baguette, tiek talpusis tote modelis.

Šio sezono avalynės (8) pasirinkimuose neabejotinai vyrauja trijų rūšių batai: ilgaauliai odiniai batai, loafer modelio bateliai bei Chelsea aulinukai. Plonas ir aukštas kulniukas jau kuris laikas nebeaktualus, tad komforto mėgėjoms tai palankus metas.

Kiti ofisui tinkami aksesuarai, pagyvinantys įvaizdį: įdomaus modelio laikrodžiai, regos akiniai, odinės pirštinės, skarelės turėtų būti klasikinio stiliaus ir spalvų, itin kokybiški.

Kardiganas &Other Stories, paltas COS, kelnės Chloé, rankinė Salvatore Ferragamo pre-owned iš Farfetch, grandinėlė &Other Stories, akiniai Supernormal, bateliai Mango.
Marškiniai su kaspinu Max Mara, paltas COS, džinsai &Other Stories, auskarai Mango, pirštinės Max Mara, rankinė COS, batai Mango.
Marškiniai su kaspinu Max Mara, švarkas &Other Stories, kelnės Mango, auskarai Mango, rankinė Reserved, žiedas &Other Stories, bateliai Valentino Garavani iš Farfetch.
Marškiniai su kaspinu Max Mara, švarkas &Other Stories, odinis sijonas COS, akiniai Supernormal, rankinė COS, žiedas &Other Stories, aulinukai &Other Stories.
Lietpaltis &Other Stories, švarkas &Other Stories, kelnės Chloe, laikrodis Cluse iš Butiq.lt, rankinė COS, auskarai &Other Stories, batai &OtherStories.
Marškiniai Max Mara, lietpaltis &Other Stories, kelnės Mango, laikrodis Cluse iš Butiq.lt, rankinė Chloe, auskarai ir aulinukai &Other Stories.
Marškiniai Max Mara, lietpaltis &Other Stories, odinis sijonas COS, laikrodis Cluse iš Butiq.lt, rankinė Wandler iš Farfetch, auskarai &Other Stories, ilgaauliai batai Mango.
Kardiganas ir lietpaltis &Other Stories, kelnės ir auskarai Mango, rankinė Reserved, žiedas &Other Stories, bateliai Valentino Garavani iš Farfetch.

Viršuje pateikti tik keletas derinimo variantų, iš tiesų ši kapsulė sukurta taip, kad drabužiai būtų itin lengvai derinami tarpusavyje, tad derinių galimybės neribotos. Kiekvieną sezoną tokią kapsulę galima papildyti tik keletu tendencingiausių daiktų, kurie išlaikys ją aktualią ilgą laiką.

Ko nerekomenduojama dėvėti darbe? Dideli logotipai, itin ryškios spalvos, laisvalaikio stilius, pernelyg tendencingi ar atviri drabužiai.

Čia pateikta kapsulė – tik pavyzdinė, ji turėtų būti pritaikyta jūsų kūno sudėjimui, darbo aprangos kodui, amžiui, spalviniam tipui bei skoniui. Individualios darbo kapsulės sudarymui galite registruotis čia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *